Online Marketing Cafe

Online marketing ötletek egy kávé mellett

Van 5 perced?

Ez az online marketing blog megmutatja, hogyan kerülhetsz közelebb a terved megvalósításához a digitális eszközök kellékeivel. A cél lehet több konverzió, minőségibb feliratkozók szerzése, nagyobb elérés vagy bármi, ami megnöveli a sikered. A gondolat megvan, a terv készülőben, az eszközök tárháza végtelen, a módszer viszont más. Ülj le, igyál meg egy finom kávét és olvasd el, hogyan tudod Te is megvalósítani a megálmodott eredményed!

A tökéletes Youtube marketing

elevate.png

Avagy, a Heavy Metal-os Svéd és a Youtube esete.

Már itthon is egyre több cég döbben rá, hogy le van maradva digitális téren. Sokuknak a mai napig nincs reszponzív weboldala, erős Instagram vagy Facebook jelenléte (persze, ha a célközönség szükségessé teszi); nem is beszélve a Youtube-os tartalomról. Az pedig egy álom, hogy vicces, vagy oktató jellegű videókon keresztül értékesítsen. Most egy olyan példát mutatok be, ami mesterien ad el, miközben szórakoztat.

Adj el és szórakoztass

Ola Englund egy zeneszerző, gitáros, üzletember, előadó és Youtuber. Videóit rendszerességgel követem, amiket egy szimpla Youtube ajánlás útján ismertem meg. A csatornájának tematikája pofon egyszerű, semmi eltérés nincs a többi hasonlóétól. Néha vlogol, pedálokat tesztel (értsd: a gitárhoz erősített pedáltól lesz más-más hangja a hangszernek), a neten feltett kérdésekre válaszol, más zenekarok dalait játssza le. És itt jön képbe a tökéletes értékesítés.

Ola, saját márkát hozott létre, amit ezeken a videókon erősít. A Solar nevet viselő gitárjai rendszerességgel jelennek meg minden egyes "adásban", amit nagyon okosan csinál. Egy-egy videóban új termékéről beszél mindezt úgy, hogy nem is érezni a "sales szagot", mert a videó tartalmáért vagyok ott, amit meg is mutat nekem. Bemutat egy új pedált valamelyik termékén, amiről pár másodpercet ha beszél. Minden videójában CSAK a saját termékét használja és CSAK pár másodpercet beszél róluk. Tökéletes!

Erős énmárka

A videós formátumnak köszönhetően megismerhetjük a személyiségét is, nemcsak a termékeket. Az arcát adja hozzá ezért hiteles, bevágja a videóba, amikor hibázik és jókat nevet rajta; vagy éppen a neki feltett kérdéseket figurázza ki a sajátos stílusában. Ahogy írtam, nem bűzlik, ettől emberi lesz. Olyan, mintha egy havert néznék, miközben előad valamit. Szórakoztat, információt ad és ha akarom, megvehetem a termékét, amit nem dug a képembe minden percben.

 Egyszerű a formula, amelynek titka ez: a megfelelő célközönséghez szól a megfelelő eszközzel és tartalommal. Pontosan azért, mert Ő maga is beletartozik terméke célközönségébe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinemarketingcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr415160950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása